Rendőrségi

2014.12.10. 17:40

Nem ijedt meg a boltos a pisztolytól

Zalaegerszeg – "Nem félek, lőjön csak le, nekem már úgyis mindegy" - ezekkel a szavakkal reagált a boltos a ráfogott fegyverre és a rabló kérdésre, hogy miért nem ijedt meg.

Arany Gábor

A férfi végül nem lőtt, hanem pisztolyát a bevásárló táskájába dobta és a megszerzett, 690 forintot érő flakonos borral elfutott. Nem jutott messze, mert a boltos közben megérkező fia utolérte, visszakísérte az üzlethez és együtt várták meg a rendőröket.

A rabló, a 31 éves P. Imre erre már emlékezett, legalábbis erről beszélt szerdán az egerszegi járásbíróságon dr. Kovács Rita bíró kérdésre. Az előtte történtekre azonban nem. Elmondása szerint azon a napon, 2014. február 25-én sokat italozott, majd így jutott el három óra előtt a megyeszékhelyi Landorhegyi úton az élelmiszerbolthoz, ahol egyedül dolgozott az idős eladónő. Itt a férfi három flakon bort pakolt a szatyrába, majd közölte, munkanélküli, hajléktalan, nincs pénze, de a bor kell, és a nyomaték kedvéért forgótáras pisztolyt vett elő. A nőre fogta és a kasszából is kérte a pénzt. Ez azonban nem rémisztette meg a boltost, hanem közölte, a bort tegye vissza a polcra. Ekkor hangzott el a kérdés, nem fél-e, mert lelőhetné.

Az asszony azonban nem rettent meg, annak ellenére, hogy nem ismerte fel, amit ráfog a férfi, az játékpisztoly, ezt már pár perc múlva a rendőröktől tudta meg. Mint a szerdai tárgyaláson mondta, az átéltek hatására később kapott sokkot.

– Végig se gondoltam, de olyan kicsi a bevételem, nem akartam engedni, hogy azt a keveset is elvigye – indokolta bátorságát. Ezért aztán ő kezdte visszapakolni a férfi szatyrából a flakonokat, ám a rabló az egyikkel elfutott.

A korábban alkoholproblémákkal küzdő egerszegi P. Imre a tárgyaláson elismerte bűnösségét, nem vitatta, hogy a vádiratban foglaltak szerint történtek az események, de felidézni nem tudta. Ittasságára hivatkozott. Mint mondta, a megelőző évben alkoholizmusa miatt kezelésen is átesett, de visszaesett, munkáját elvesztette, otthonról is kitették a szűrét. A rablás után nem sokkal azonban rendeződött az élete, munkát kapott, édesanyja visszafogadta.

A bíróság P. Imrét rablás kísérletében mondta ki bűnösnek és nem jogerősen 3 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!