Rendőrségi

2011.12.16. 15:44

Gyilkos indulat - Többször nyakon szúrta munkatársát

Tizenhét év fegyházra ítélték azt a fiatal férfit, aki tavaly július 8-án megverte, s hat késszúrással megölte egy munkatársát Bakon.

Arany Gábor

Ifjabb Balatoni Miklós (27) tavaly július 8-án déltájt kereste fel munkatársát, Sz. Istvánt Bakon Kossuth utcai házában. A konyhában beszélgettek, ám ismeretlen okból vita támadt a két férfi között, ennek során ifj. Balatoni Miklós ököllel támadt a házigazdásra, megrúgta, majd a földre került embert a mellkasán, hasán és négyszer nyakán megszúrta. Sz. István perceken belül meghalt, testé támadója a szobába húzta, néhány ruhaneművel felületesen összetakarított.

A véres darabok az ágyneműtartóba tette, majd mag mögött bezárva az ajtót távozott.  A történteket másnap fedezték fel. Ezekben az órákban még barátnőjénél  tartózkodott Balatoni Miklós. Előző nap utazott be hozzá Zalaegerszegre szórakozni, lévén a férfinak július 9-én a születésnapja volt.

 A rendőrök a gyilkosság felfedezése után fél nappal már gyanúsítottként hallgatták ki Balatoni Miklóst. Lakásánál előkerült a bakancs, amiben Sz. Istvánnál járt, s rajta megtalálták az áldozat vérért. Számos helyen meglelték az ifj. Balatoni Miklós ujjlenyomatát, kettőjük ruházatának közvetlen kapcsolatba kerülését is kimutatták a szakértők. A nagyszámú objektív bizonyítékkal szemben a vádlott többször változó és könnyen cáfolható védekezése nem bírt erővel, ráadásul egy alkalommal   a poligráfos vizsgálat előtt  beismerte  a bűncselekményt.

 A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés minősítését majdnem kimerítő tettért a korábban lopás és más bűncselekmények miatt elmarasztalt és ily módon többszörös visszaesőnek számító fiatalembert 17 év fegyházra ítélték. Eltiltották 10 évre a közügyek gyakorlásától és kötelezték 13,8 millió forint bűnügyi költség megtérítésére is.

 Az ítélet nem jogerős: az ügyész tudomásul vette, míg vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett. Elhangzott, amennyiben jogerősen is elmarasztalják a fiatalembert, akkor újabb eljárás vár ifjabb Balatoni Miklósra, amiért az ügyében eljáró személyekre tett, bűncselekményeket megvalósító kijelentései miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!