Rendőrségi

2011.05.31. 15:29

Összebeszélt a volt rendőr és futtató

Súlyosította a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a volt körzeti megbízottnak és futtatónak a büntetését, akik megállapodtak, hogy a rendőr információkkal és konkurens prostituáltak eltávolításával segíti a futtató "üzletét" Somogy megyében.

MTI


A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa az ügyben korábban eljáró Somogy Megyei Bírósággal megegyezően a bűncselekmény idején rendőrként dolgozó Bódi Attilát hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettében, Csömör Gábort pedig vesztegetésben találta bűnösnek. Az egykori rendőrre kiszabott két év börtönbüntetést két év nyolc hónapra, a futtató egy év börtönbüntetését egy év nyolc hónapra emelte, mert tettüket súlyosabbnak ítélte.
   
A tényállás szerint a körzeti megbízott és az örömlányok futtatója 2007 végén ismerkedett meg. Ekkor megállapodtak, hogy Bódi Attila pénzért mellőzi a Csömör Gábor által pártfogolt prostituáltakkal szembeni intézkedést, tájékoztatást ad az esetleges rendőri ellenőrzésekről, és eltávolítja a területről a konkurens örömlányokat. A futtató ezért bizonyíthatóan összesen ötvenezer forintot fizetett a rendőrnek.

A bűncselekményre azonban fény derült, és a két férfi ellen eljárás indult. Bódi Attila 2008. április végén távozott a rendőrség állományából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!