Rendőrségi

2010.11.17. 15:14

Előzetesben a zalaszentgróti rablás gyanúsítottja

A Zalaegerszegi Városi Bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezett egy 24 éves zalaszentgróti férfit, akit a rendőrök még szombaton vettek őrizetbe azért, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 12-én Zalaszentgróton négy fiatalkorú társával kirabolt egy férfit.

zaol.hu

Az elkövető egy kerítéshez nyomta a sértettet, majd elvette pénztárcáját a benne lévő bankkártyával és közokiratokkal együtt. 
Ezt követően társaival a helyszínről elfutott, majd a megszerzett zsákmányt egy távolabbi helyen ellenőrizve, a pénzt, a pénztárcát, és a bankkártyát, valamint a közokiratokat maguknál tartották. A holmit a készpénz kivételével a későbbiekben az egyik fiatalkorú gyanúsított egy csatornába dobta. A pénz egy részéből az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított egyik fiatalkorú társa bevonásával egy mobiltelefont vásárolt, a többit pedig elköltötte. Az ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint visszaélés okirattal elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!