Púder Nélkül

2014.12.30. 16:30

Minták és színek – a körmeit is ünnepi díszbe öltöztetheti, aki akarja

A nevezetes napok idején a nők nemcsak szívüket, hanem körmeiket is szeretik ünnepi díszbe öltöztetni. Mivel a variációk száma végtelen, megpróbálunk némi útmutatást nyújtani, minták és színek tekintetében.

Németh Diána

Egy tanácsot biztosan érdemes megfogadni: aki igazán egyedi mintára vágyik, mindenképpen vegye igénybe szakember segítségét, új körmeivel nemcsak a családi vacsorákon, hanem a szilveszteri buliban is hódíthat. Jánosi Zsuzsanna műkörömépítő elárulta, mi az idei trend.

– Nagy divat most a fémes hatású köröm – kezdi a szakember. – Az ezüst, az arany, a sötétkék, a piros árnyalatai, és persze a csillám minden mennyiségben. Csillogó köveket is nagyon sokan kérnek ünnepek környékén.

– Van újdonság a körömdíszítésben?

– Speciális technikának számít most a sugár effekt, amely egy 3 D-s felületi, cukorka hatású eljárás. Újdonság még a transzferfóliás díszítés is. Léteznek beépíthető díszek is. A festések készülhetnek zselével, akrillal és aqvarellel is. Bármilyen mintát lehet készíteni, csak a fantázián múlik. Színekben is nagy a választék.

Jánosi Zsuzsanna a trendi mintákat mutatja. Fotó: Katona Tibor

– Mely minták a legnépszerűbbek?

– Természetesen a hópihék, a csillagok hódítanak. Nagyon kedvelik a norvég mintát, a havas hatású körmöket. Azt tapasztaltam, hogy aki szereti a csillámot a hétköznapokban, az ilyenkor még többet szeretne, aki kedveli a hosszú körmöket, az pedig még hosszabbat akar. Ilyenkor mindenki egy kicsit bátrabb, sőt még azok a vendégeim is, akik a hétköznapokban a klasszikusnak számító, egyszerű francia körmöket viselnek. Ők is kérnek egy kis csillámot, hogy alkalmibbak legyenek.

– Milyen formájú és hosszúságú köröm most a divat?

– Vannak, akik extrémebb körömformákat választanak, de tapasztalatom szerint idén a rövidebb körmök a divatosabbak. Úgy gondolom, hogy praktikus, kényelmes viselet és a hölgyeket nem akadályozza semmilyen munkában. Leginkább a lekerekített és a szögletes forma a trend. Bár szerintem ez is teljesen egyénre szabott, fontos, hogy a vendég kezéhez milyen forma illik és persze az is, hogy milyen munkát végez.

– Szokott tanácsot adni a vendégeknek?

– Sokan tanácstalanul érkeznek hozzám. Nekik legelőször is az előre elkészített mintáimat mutatom, amelyekből válogathatnak, de közösen mindig kitalálunk valami szépet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!