Otthon

2012.02.21. 11:28

Újratöltve: szekrény bőröndből, táska trikóból

A legtöbb háztartásban kevés a tárolóhely. Ezen könnyen segíthetünk a számos üzletben megvásárolható kiegészítőkkel, ám egy kis időt rászánva akár mi magunk is elkészíthetjük őket.

Takács Éva

A személyre szabott tárolók sorában a legegyszerűbb a kidekorált cipősdoboz. A göngyölegből egy kis csomagolópapír vagy maradék tapéta segítségével egyedi tárolóhelyet nyerhetünk. Ehhez csak ollóra és ragasztóra van szükségünk.

A lakáskulcs vagy üzenet megtalálása sem probléma többé, ha ezeket a kincseket ötletesen felakasztjuk. Fogjunk két kampót, s nem túl közel egymáshoz erősítsünk fel a falra. Feszítsünk ki közöttük madzagot vagy fémhuzalt, amire csipesszel könnyen feltűzhetjük az elkallódásra hajlamos apróságokat.


Maradék anyagokból vagy régi kopott ruhákból könnyedén varázsolhatunk zsebes tárolót, amit a fürdőben, de akár a gyerekek szobájában is elhelyezhetünk. Ehhez egy téglalap alakú zsákot kell varrnunk, aminek külső lapjára még annyi kisebb zsebet varrhatunk, amennyire szükségünk van.

Egy kidobásra váró trikóból, pár öltéssel ruhatáskát készíthetünk, ami jól jöhet kisebb bevásárlásnál vagy strandra menet. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a trikó alját bevarrni, majd táskaként használni. Ha unalmasnak találjuk, akkor bármivel dekorálhatjuk.

A legbátrabbak pedig, ha akad egy régi kofferük, olyan bútorokat gyárthatnak, ami biztosan nincs a szomszédnak. Használhatjuk fióknak, az ágy alá becsúsztatva ágyneműtartónak, de polc, sőt szekrény is készíthető belőle. Elég állítva felfúrrni a falra, és máris fürdőszobaszekrény, amibe a borotvahab, a fogkefe és még sok kozmetikum elfér. A külsejére akár tükröt is erősíthetünk. A kisebb bőröndöket pedig felakaszthatjuk és polcként használhatjuk a ház bármely pontján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!