Visszásságok

2023.07.01. 08:18

Sok kérdés merül fel a Perjés Gábor-féle Mindenki Budapestért Egyesület tevékenységével kapcsolatban

A szervezet korábban egy népszavazás ürügyén próbált meg adatokat szerezni és adományokhoz jutni az úgynevezett Szabad városok program részeként - emlékeztet a Magyar Nemzet.

MW

Perjés Gábor nem adott magyarázatot arra, honnan volt több mint 500 millió forintja

Forrás: Origo

A Bajnai Gordon jobbkeze, Perjés Gábor által navigált Mindenki Budapestért Egyesületet 2019 januárjában jegyezték be.

2020-ban azzal próbálták rávenni az embereket az adataik és az adományaik átadására, hogy ennek segítségével népszavazást indíthassanak el az úgynevezett Szabad városok program részeként a Covid-járvány által okozott károk enyhítésére létrehozott helyreállítási alap uniós forrásainak átcsoportosítása érdekében.

A népszavazásból végül nem lett semmi, hiszen ennek alapvető jogi akadályai voltak, amelyeket maguk a kezdeményezők is ismerhettek, vagy legalábbis baloldalról is figyelmeztették őket erre. 

Azt viszont azóta sem tudni, hogy végül mennyi pénzt sikerült kicsikarni az emberektől az elhalt népszavazási program jegyében, és hányan szolgáltatták ki az adataikat Perjéséken keresztül Karácsony Gergely kampánystábjának

- hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában