Együttműködés

2023.07.19. 10:33

Az Alapjogokért Központ csatlakozott a Szövetség a Szólásszabadságért (FSA) nevű amerikai szervezethez

Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) által létrehozott szólásszabadság-párti ernyőszervezet, a Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) bejelentette az Alapjogokért Központ csatlakozását.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója sajtótájékoztatót tart az amerikai republikánus tábor budapesti konferenciájáról a szervezet fõvárosi székhelyén 2022. január 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Alapjogokért Központ azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy Magyarország vezető agytrösztjeként az ország nemzeti identitásának, szuverenitásának és zsidó-keresztény társadalmi hagyományainak megőrzését tűzte ki célul.    

"Egyre több példa kerül napvilágra a techóriások cenzúrájáról az Egyesült Államokban és világszerte egyaránt. Immár tudjuk, hogy az amerikai kormány kényszert alkalmazott és összejátszott a közösségimédia-vállalatokkal a szabadságjogok cenzúrázására és eltiprására" - idézték a közleményben L. Brent Bozell, a Médiakutató Központ alapító elnökének szavait.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Szövetség a Szólásszabadságért tagjai közé fogadta az Alapjogokért Központot. Alig várjuk a közös munkát a szólásszabadság védelmében világszerte

 - tette hozzá.

Azt írták, hogy az FSA mára több mint 130 tagszervezetet számlál, melyből tizenhárom az Egyesült Államokon kívül működik.

Mivel a világ minden táján számos kiemelkedő szervezet ütközik cenzúrába, a techóriások elleni küzdelem globális ügy 

- hangsúlyozták.

"Ahogy nyugati civilizációt fokozódó nyomás alá helyezi a globalizált, posztmodern baloldal, elengedhetetlen, hogy minden jóakaratú jobboldali férfi és nő egyesítse erőit a támadással szemben. Ha a baloldal cenzúrázásra irányuló erőfeszítései sikert aratnak, a józan ész valamennyi hangja kiszorulhat az eszmék piacteréről, beleértve olyan létfontosságú területeket is, mint a gyermekek genderideológiától való megóvása, valamint az illegális és ellenőrizetlen migrációt kordában tartó határvédelem. Mindnyájunkat egyesít a szabadságért és a békéért folytatott harc. Büszkén állunk az MRC oldalán ebben a korszakos küzdelemben" - mondta a közlemény szerint Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Dan Schneider, az MRC szólásszabadságért felelős alelnöke a közleményben hozzátette: "bizonyítékot találtunk arra, hogy a Biden-adminisztráció külföldi szervezetekkel összejátszva terjeszti ki cenzúráját a világ minden sarkába. Ehhez a küzdelemhez mindenkinek csatlakoznia kell, aki értékeli a szabadságot. Az Alapjogokért Központ Európában már bizonyította vezető szerepét és értékes tagja lesz a Szövetségnek".

Az FSA örömmel üdvözli az Alapjogokért Központot tagjai között és várja a partnerséget a globális cenzúra felszámolásáért folytatott küzdelemben - közölték.

A Médiakutató Központ által létrehozott Szövetség a Szólásszabadságért a szólásszabadság védelmezőinek koalíciója. Az ernyőszervezet több mint 130 amerikai és nemzetközi tagja világszerte vállvetve küzd a techóriások cenzúrája ellen - áll a közleményben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában