Nemessándorháza

2015.08.23. 14:55

Saját templomuk van már a nemessándorházaiaknak

Nemessándorháza - Szombaton délben már az új kápolnájukban szentelték és szegték meg a kicsi közép-zalai község idei kenyerét.

Fincza Zsuzsa

Illés Dénes, búcsúszentlászlói plébános közel kétszáz helybéli, illetve a településen született volt falubeli jelenlétében tartott istentisztelet keretében kérte a szentek áldását Isten új, a Szent Család nevét viselő hajlékára.

Közel kétszázan vettek részt az új Szent Család kápolna első szentmiséjén

Bár a 40 főt befogadó kápolna magánberuházásban épült, mint Dobrovolszky László építtető többször is hangsúlyozta, az teljes egészében Nemessándorháza lakosságát szolgálja. Mint Antal Sándorné polgármester elmondta, a falu népe, bár kezdetben érzékelhető volt egy kis távolságtartás, örömmel fogadta és már büszkélkedik vele, hogy saját kis templomuk van. Nem is ültek ölbe tett kézzel, sokan munkájukkal is hozzájárultak az építéshez, a környezet szépítéséhez.

- A település gyarapodása ezzel nem fejeződött be .- folytatta a polgármester. - Az augusztus 20-ai ünnepség tiszteletére felavatjuk az újjászületett közösségi házunkat is. Mivel a mindenkori önkormányzat 24 éves működése során okosan és takarékosan gazdálkodott és nem adósodott el, mint sokan mások, a konszolidációs alapból, mintegy jutalmul kaptunk hat és félmillió forintot. Úgy határoztunk, ezt a pénzt közösségi házunk immár száz éves épületének teljes felújítására, külső és belső átalakítására költjük. S ha már ennyi okunk van az örömre, hát részesüljenek belőle azok is, akik szülőfalujukként tisztelik Nemessándorházát - döntött az önkormányzat, s meghívtuk az ünneplésre a faluból elszármazottakat is.

- Előnyére változott a falu, szebb lett és egészen modern, akár egy kicsi város - véleményezte a látottakat Gilincsek Edgár, aki 1961-ben költözött Nagykanizsára. Kovács Ágostonné, Teri néni könnyekkel a szemében köszönte meg a polgármesterasszonynak a meghívást. Igaz, ő a pár kilométernyire lévő Búcsúszentlászlón lakik, de csak az Almádiban élő lánya segítségével tudott eljutni az ünnepségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!