Nagykutas

2017.04.03. 17:50

Falunk régi értékei

Nagykutas - Könyvtárunk gyermek közössége a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum "Ahány ház, annyi szokás" országos rajzpályázatának 867 pályamunkája közül a II. díjat nyerte el.

Diószegi Erzsébet

A 12 pályázó (3 óvodás, 8 általános iskolás és egy középiskolás korú) már január óta készült: Nagykutason több műemlék jellegű, faragott- festett faoromzatú lakóház és boronafalú, zsúpfedeles pince volt (a 19. században épültek), amiket fényképről ismertek meg. Gyönyörű a 2002-ben felújított, 1740-es években épült templom is. A település "Néprajzi Gyűjteménye" a régi használati eszközök gazdag tárházát vonultatja fel. Így a gyerekek pályamunkáihoz, melyet közös albumba fűztünk, bőséges téma állt rendelkezésre. A díjat a hét végén Budapesten vettük át. A Katolikus Rádió velünk készült riportja húsvéthétfőn lesz hallható. Köszönjük a felkészítőknek, a szülőknek, és azt a lehetőséget az önkormányzatnak, hogy többen személyesen is ott lehettünk a díjátadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!