Nagykanizsa

2016.05.04. 16:17

Mérnöki központ

Nagykanizsa – Jövő év szeptemberétől újabb szakkal, a villamosmérnöki képzéssel bővül a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának képzési palettája. Ezzel a történelmi bejelentéssel kezdte közös tájékoztatóját az egyetem és az önkormányzat vezetése szerdán a Vasemberház dísztermében.

Pásztor András

Mint azt dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta: a múlt heti szenátusi ülésen döntöttek a villamosmérnöki képzés kanizsai indításáról, hiszen az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy a térségben komoly szakemberhiány mutatkozik.

– Ennek a képzésnek az indítása azért történelmi pillanat a város életében, mert a magasan képzett szakemberek hosszútávon biztosíthatják a cégek munkaerőigényét, sőt akár további fejlesztéseket is indukálhatnak – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Cseresnyés Péter államtitkár is hasonlóképpen vélekedett. Mint hangsúlyozta: azzal, hogy a dél-zalai városban  a mérnök-informatikus képzés mellett, a villamosmérnök képzés is elindul egyértelműen Kanizsa lesz a térség mérnöki képzéseinek központja, ami önmagában is befektetésösztönző tényező.

– A villamosmérnöki képzés a duális rendszer keretében is hirdetjük, ami azért  célszerű, mert a hallgatók az egyetemi tanulmányok alatt komoly gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek – így dr. Hartung Ferenc dékán, aki jelezte: több zalai és somogyi céggel kötöttek már együttműködési megállapodást.

Ezek is érdekelhetik