Nagykanizsa

2015.03.10. 14:39

Fotovoltaikus erőmű a Kanizsai Dorottya Kórház tetején?

Nagykanizsa - Úgynevezett fotovoltaikus erőmű épülhet a Kanizsai Dorottya Kórház tetejére pár hónapon belül.

Horváth-Balogh Attila

A fotovoltaikus erőmű kifejezés lényegében egy napelemrendszert takar, mellyel csökkenthetők az energiaköltségek, ugyanis a napenergiát villamos energiává alakítja át.

– A mostani gazdasági helyzetben a kórházak alapvető érdeke, hogy minél olcsóbban oldják meg a működésüket – bocsátotta előre dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főorvos főigazgatója.

Ha a beruházás megvalósulhat, az azt jelenti majd, hogy éves szinten a kórház villamos energiaszükségletének 15-20 százalékát tudjuk a napelemek révén biztosítani. Úgy vélem, összegszerűsítve ez jelentős megtakarításnak mondható. A főigazgató hozzátette: most éppen arról folynak a tárgyalások a kivitelezővel, hogy a csökkentett bekerülési értékkel pontosan milyen ütemezésben valósulhat meg a fejlesztés. Dr. Brünner Szilveszter jelezte: a jelenlegi elképzelések szerint hamarosan, várhatóan május-júniusban elindulhat a beruházás megvalósítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!