Nagykanizsa

2015.02.24. 15:50

Idősek biztonsága - A csapatok nem csak játszottak, hanem tanultak is

Nagykanizsa - A bűnmegelőzésre, valamint az idősek áldozattá válására hívta fel a figyelmet a Generációk biztonsága című program, mely keretében játékos formában kaptak új, s fontos információkat az időskorú meghívottak.

Pásztor András

Hasonló programot korábban is rendezett a rendőrség, akkor „Hetvenkedő hatvanasok" címmel hívták fel a nyugdíjasok figyelmét az egészséges bizalmatlanság fontosságára.

Kedden dr. Molmár József nagykanizsai rendőrkapitány hangsúlyozta: a rendőrség kiemelt feladata, hogy a bűnözőkkel szemben növelje a lebukás kockázatát, de az időskorúak, ha elővigyázatosak, maguk is tehetnek azért, hogy ne válljanak áldozattá.

A vetélkedő egyik feladata közben a Pedagógus Nyugdíjas Klub csapata. Balról: Horváth Péter, Gerencsér Györgyné, Ecsedi Sándorné, Füllér Gizella, akik éppen csasztuskát énekelnek. Fotó: Szakony Attila

A játékos versenyen 14 nyugdíjas klub csapata vett részt, amelyek tagjaira érdekes és vicces feladványok vártak. Így például bűnmegelőzési tesztet töltöttek ki, de különféle anyagok, köztük tiltott szerek felismerése is szerepelt a repertoárban.

 

A kanizsai járás vetélkedőjét az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör nyerte, ők a hévízi megyei döntőre jutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!