Nagykanizsa

2014.10.08. 10:23

Az óhazáról is daloltak Zürichben

Nagyrécse – Svájcban élő magyar honfitársainknál lépett fel nemrég az Ernszt Katalin és Nemere László alkotta népszerű Vigadó Duó.

Horváth-Balogh Attila

Az előadók Zürichben, a hagyományosan, évről-évre megrendezett Magyar Ház Napokon léptek fel – nagy sikerrel.

– Ezen a rendezvényen általában összejönnek az ottani magyarok és nem csak a Zürichben élők, hanem a vidéki nagyvárosok lakói is – mondta elöljáróban Ernszt Katalin. – Becslések szerint körülbelül 10 ezer volt a résztvevők száma a találkozón, amit egy hatalmas szabadidőközpontban rendeztek meg. Valóban óriási méretű komplexumról van szó, 10 műfüves pálya tartozik hozzá... Aki nem mindennapos vendég arrafelé, azt megragadja Svájc rendje, nyugalma és hát igen, kár tagadni, jóléte is. A fellépésünk pedig nagyon jól sikerült, a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a dalainkat. Úgy vélem, méltó módon képviseltük hazánkat és természetesen, Nagyrécsét is.

Ernszt Katalin azt is elárulta, látogatásuknak más célja is volt, még hozzá az általuk – egy baráti család közreműködésével – megalapított Panoráma Világklub ottani szervezetének az elindítása.

– A budapesti anyaklubnak ma már 150-nél is több külföldi társklubja van és a svájci magyarság részéről megfogalmazódott az igény, hogy ott is alakuljon egy ilyen „fiókszervezet”. S nem mellesleg, felvettem a kapcsolatot egy ottani egyházi kórussal, mellyel cserekapcsolatot alakíthat ki az általam vezetett Nagyrécsei Ritmus Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!