Nagykanizsa

2012.05.17. 02:29

Tilos lett a parkolás a Teleki utca egy részén

Nagykanizsa - Megtiltották a parkolást nemrég a Teleki utca egy részén. Az érintett útszakaszon lévő üzlettulajdonosok emiatt azt panaszolják, hogy hátrányosan érinti őket az új forgalmi rend, őket magukat és vevőiket is büntetik.

Sámel József

- Korábban a buszöböl után öt méterrel meg lehetett állni, mivel egy kiegészítő tábla erre engedélyt adott - kezdte Demeter László. - Nemrégiben viszont levették ezt a kiegészítő táblát, így aztán a Teleki utcán a Kórház úti körforgalomtól egészen a Tavasz utcai kereszteződésig tilos lett a megállás. Minderre állítólag azért került sor, mert rövidesen nem lehet majd autóvezetői vizsgát tenni abban a városban, ahol nincs 1200 méter hosszúságú, párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakasz. Nos, én lemértem a távolságot a körforgalom és a kereszteződés között, de az nincs 1200 méter. A dühömet igazából nem ez váltotta ki, sokkal inkább az, hogy a közterület-felügyelet az árufeltöltésre sem volt tekintettel, így 30 ezer forintra büntettek. Ami még elszomorítóbb, hogy a vevőim is pórul jártak, a közelmúltban valaki kész csokorért ugrott be az üzletbe - talán ha két percet töltött a boltban -, de mire kiért, már a szélvédőn volt a 30 ezer forintos büntetés. Nem kell jövőbe látónak lennem, hogy tudjam, ezt a vásárlót örökre elvesztettem, ki kockáztatna még egyszer egy ilyen büntetést?


A bolt tulajdonosa hozzátette: tavaly novemberben nyitották meg az üzletet, beszerezték az engedélyeket, illetéket, adót fizetnek, sőt, két embert is foglalkoztatnak. Cserébe nemhogy segítséget nem kapnak, de hátrányt is szenvednek az önkormányzat miatt.

- Vérlázító, hogy egy tollvonással tönkretesznek családokat. Ha nem találunk megoldást a parkolásra, becsukhatjuk a boltot, s az alkalmazottakat is el kell küldenünk - így Demeter László.

Az ügy kapcsán megkerestük az útszakaszt kezelő VIA Kanizsa Kht.-t, melynek vezérigazgatója, Gáspár András azt mondta: nem az autósiskolák kérésére tiltották meg a parkolást a Telei utcai egy részén, hanem azért, mert a szakemberek azon az útszakaszon veszélyesnek ítélték a parkolást.

- A legutóbbi forgalomtechnikai szemlén a rendőrség, a közlekedés-felügyelet és az útkezelő illetékesei döntöttek a parkolás megtiltásáról, mivel a Tavasz utcából kikanyarodó autósok az ott parkoló járművek miatt nehezen látták be a kereszteződést - jegyezte meg Gáspár András, aki hozzátette: az útszakaszon egy gyalogátkelőhely és egy buszöböl is található, melyek további balesetveszélyt jelenthetnek az autók párhuzamos közlekedése miatt. A vezérigazgató ugyanakkor jelezte: hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzlet tulajdonosa parkolót alakítson ki saját költségén az úttest és a bolt közötti zöldterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!