Nagykanizsa

2011.12.14. 16:04

Dobogós helyezést és különdíjakat hoztak a kanizsaiak

Négy évnyi szünet után ismét megrendezték a neves költőről, Gellért Sándorról elnevezett nemzeti vers- és prózamondó fesztivált, melyről a nagykanizsai szavalók dobogós helyezéssel és számos különdíjjal tértek haza.

Sámel József

A 16. életévüket betöltött előadók számára meghirdetett versenyre fiatalok és idősek egyaránt jelentkeztek. A kanizsai versmondók, ahogy eddig minden alkalommal, ezúttal is részt vettek a versenyen. A vers- és prózamondók produkcióit az András Gyula színművész által vezetett, helyi szakemberekből álló zsűri bírálta el. Az ítészeknek a remek produkciókat hallva idén sem volt könnyű dolga, ám végül felállították a sorrendet. A szavazatok alapján a közönségdíjat Vass Veronika kanizsai versmondó  kapta, míg a dobogó harmadik fokára a szintén kanizsai Varga Döníz állhatott, aki több különdíjat is bezsebelt.

A Szatmárnémetiben rendezett versenyen három kanizsai szakember, Schmidt István, Horváth István és Lengyák István is részt vett, akik a májusban Nagykanizsán sorra kerülő X. Csengey Dénes Vers-, Prózamondó és Énekelt Vers Fesztivál előzsűrizését végezték. Mint mondták: bár csak az elején tartanak a válogatásnak, de akár négy-öt versmondó is meghívást kaphat Nagykanizsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!