Nagykanizsa

2011.05.31. 05:30

Nyári étkeztetés gyerekeknek

Nagykanizsán és Zalakaroson sok gyerek nyári étkeztetéséről kíván gondoskodni az önkormányzat. Nagykanizsán száztizenöt, Zalakaroson további huszonhét gyermek jelezte igényét ellátásra.

Szalabán Attila

Az igényeket május közepéig kellett felmérnie az illetékeseknek. Nagykanizsán a megyei jogú város jegyzője a családsegítő és gyermekjóléti központ közreműködésével végezte el ezt a feladatot. Tekintettel arra, hogy a településen 1157 gyerek részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, a nyári étkeztetésre akár komoly, ezret meghaladó számban is jelentkezhettek volna az érintettek. Az iskoláktól beérkezett tájékoztatások alapján mindössze 115 gyerek jelezte igényét. A meglehetősen csekély arány is gondolkodtatta a város közgyűlésének tagjait, akik közül többen úgy vélték: az a tény, hogy egyetlen helyszínen, tehát a Péterfy-iskolában biztosítják az étkezéseket, elriaszthatták az intézménytől távolabb lakókat a lehetőség igénybe vételétől. Sajni József önkormányzati képviselő a miklósfaiak példájára mutatott rá: a városrészben élő gyereknek hosszú buszozásba, több órába kerülne az iskolai ebédelés. Ezért indítványozta, hogy jövőre több helyszínen legyen megoldva az étkeztetés. Végül a kanizsai közgyűlés úgy döntött: 100 gyerek számára biztosítják a nyári étkezést. Zalakaroson a jelentkező 27 gyerekből 13 után igényelt központi támogatást a Magyar Államkincstártól az önkormányzat. A fennmaradó 14 fiatal részére önerőből finanszírozzák a nyári étkezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!