Nagykanizsa

2010.12.02. 17:34

Ünnepre hangolt városszemle a Balaton mellett

Keszthely ünnepi dekorációját, s a sétálóutcai készülődést tekintették meg a szerdai turisztikai szemle alkalmával. A csoport tagjai elégedettségüknek adtak hangot.

Sámel József

Keszthelyen rendszeresen tartanak turisztikai városszemlét, ezúttal a karácsonyi ünnepkör jegyében tettek sétát a városban az illetékes szervezetek vezetői, képviselői.

Szigligeti Aladár, a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési osztályának vezetőôje érdeklődésünkre elmondta: a karácsonyi díszkivilágítás a hagyományokhoz hűen szép, ezt többen jelezték is feléjük. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is pavilonok települtek a sétálóutcába, nagyobb számban, mint tavaly.

- A séta alkalmával megtekintettük ezek helyzetét, s egyben a kirakatokat is. Mindent rendben találtunk - mondta az osztályvezető, akitől megtudtuk: a város idén is meghirdette kirakatversenyét, ezzel is motiválva a sétálóutcai kereskedőket az ünnepi dekoráció elkészítésére. A díjakról majd szakmai zsűri dönt.

 

Döntés született arról, hogy a Fejér György utcával szembeni részen karácsonyfát állítanak, annak állandó tartószerkezete elkészült. A „központi” mintegy tizenkét méter magas fenyőfa egyébként a Fő téren kapott helyet, a fát helybeli lakos ajánlotta fel.

- A sétálóutcában eltörött két fedlap, ezeket hamarosan kicserélik – folytatta Szigligeti Aladár. - Megtekintettük a Kisfaludy utcát is, ahonnan kérelem érkezett. A lakók és a kereskedők panaszolták, hogy rendszeres rakodás miatt beláthatatlan az utca, így azt elkerülik a vendégek. A témában a városfejlesztési bizottság dönt.


Karácsonyvárás és ingyenes parkolás
Keszthelyen a dekoráció mellett számos programmal - koncertekkel, egyéb kulturális rendezvényekkel - várják a karácsonyt, s egyben segítik is a lakosságot, vendégeket, s a kereskedőket. Így - az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan - december 3-tól ismét életbe lép, s január elsejéig tart az ingyenes parkolás, mely a Balaton-parti város egész területére vonatkozik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!