Nagykanizsa

2010.07.20. 13:31

Podmaniczky-díj a nagykanizsai főépítésznek

A Város-és Faluvédők Szövetsége (Hunagria Nostra) 1982 óta minden évben átadja az arra érdemes magánszemélyeknek, illetve közösségeknek a Podmaniczky díjakat. Idén Deák-Varga Dénes Nagykanizsa főépítésze is megkapta az elismerést.

zaol.hu

A somogyi megyeszékhelyen élő szakember korábban a Kaposvári Városszépítő Egyesület tagja volt, s a főépítészi teendők mellett most ugyanezt a civil tevékenységet végzi a zalai megyehatárhoz közeli kisvárosban. Deák-Varga Dénes, a neves nagybajomi heraldikus fia építészmérnökként több mint harminc éve vesz részt a települések képének kialakításában. Ez a téma megjelent a Város- és Faluvédők Szövetség idei, jászberényi konferenciáján is: Értékmegőrzés és korszerűség, avagy a kisvárosok arculata címmel. A szövetség Ráday Mihály városvédő televíziós személyiség elnökletével ülésezett a Jászság fővárosában, ahol idén tizenöten kapták meg a 19. század neves író-politikusáról, Podmaniczky Frigyesről elnevezett szakmai elismerést - írja a sonline.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!