Nagykanizsa

2009.06.09. 02:27

A város érdekében, három évre tervezve

Nagykanizsa (kv) - A közelmúltban újjáalakult Nagykanizsai Közművelődési Tanács (NKT) összeállította a következő három esztendőre vonatkozó terveit.

Kelemen Valéria

Az átalakítást követően Lengyák István lett a szervezet elnöke, aki érdeklődésünkre elmondta: a kanizsai civil közösségekkel egyeztetett, hosszú távú városi közművelődési koncepció kialakítását szorgalmazzák, mielőbb szeretnék elkészíteni a nagykanizsai művészeti és ismeretterjesztési (közművelődési) katasztert, s ideálisnak tartanák a városi honlap teljes átalakítását, új, használható formában történő megjelenítését, működtetését. Szeretnék, ha a kanizsai kulturális rendezvények, előadások szervezésében és lebonyolításában, képzőművészeti, építészeti, tájtervezési, turisztikai munkák elvégzésében helyi szakemberek, vállalkozók, közösségek, művészek és művészeti csoportok munkájára támaszkodjon a város, így támogatva őket. Szorgalmazzák a városrészek kulturális és közösségi házainak kialakítását, s minden évben egy alkalommal, előre megtervezett időben a városrész napjának megrendezését.

Javasolják, hogy a Képzőművészetek Háza és a Magyar Plakátház közgyűjteményi intézményként működhessen, hogy a város ne essen el az ilyen jellegű, többmilliós támogatásoktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!