Nagykanizsa

2009.05.15. 02:28

Békére vágynak

Nagykanizsa (pa) - A közgyűlésben uralkodó békétlen állapotokat látva, nyílt levelet írt a Miklósfa Városrészi Közművelődési és Városszépítő Egyesület a polgármesternek, melyben a megbékélést szorgalmazzák.

Sámel József

Mint arról Dömötörffy Sándor, az egyesület elnöke beszámolt: levelükben arra kérik Marton István polgármestert, hogy hívjon össze rendkívüli közgyűlést, melynek egyetlen témája a béke és az összefogás megteremtése lenne.

- Szeretnénk ha a közgyűlésen békejobbot nyújtanának egymásnak a vitázó felek, s mindenki elgondolkodna magatartásán és önkritikát gyakorolna - kezdte Dömötörffy Sándor. - Továbbá azt is javasoljuk, hogy a közgyűlés alkosson etikai kódexet, melyben a városatyáktól elvárható magatartás és vitakultúra szabályait kellene deklarálni. Az ülések színházi, cirkuszi jellegét is meg kellene szüntetni, az ünnepélyes légkör megteremtését jól szolgálná például, ha a közgyűlések elején a Himnuszt, a végén a Szózatot énekelnék el közösen a képviselők. Befejezésül - ha a város vezetői elfogadják béketeremtő javaslatunkat - egy új hagyományt is teremthetnénk Kanizsán a Kézfogás Napjával . E városi ünnep az egység, az összetartozás és a megbékélés napja lehetne.

Az egyesület bízik abban, hogy a városatyák most példát mutatnak a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt.A civilek azt kérik, hogy fontolják meg javaslatukat a város vezetői és legyen végre megbékélés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!