Lovászi

2016.04.29. 16:18

Történelem csapatverseny Lovásziban

Lovászi - Széles körű irodalmi, képzőművészeti, zenei és főként történelemtudásra volt szükségük a diákoknak a minél jobb eredmény eléréséhez a Buda Ernő Körzeti Általános Iskola által szervezett országos történelem csapatversenyen.

Korosa Titanilla

Cserti Anikótól, a lovászi intézmény igazgatójától megtudtuk, dunántúli és Pest megyei általános iskolák 7-8. évfolyamos diákjai számára hirdetnek évről évre történelmi levelezős versenyt. Idén 32 csapat nevezett, közülük a tíz legjobb jutott be a pénteki döntőbe.

A verseny győztese a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola csapata: (b-j) Németh Réka, Varga Anita, Benyó Lorina, mellettük Hermann Veronika felkészítő, (hátul) Csáki Lajos, a verseny főszervezője, a lovászi iskola történelemtanára, mellette Pintér Gergő

Ez alkalommal Dabasról, Gógánfáról, Lentiből, Győrből, Csajágról, Tatabányáról, Komáromból és Balatonalmádiból érkeztek diákok, közülük többen visszajáró intézmények. Többen megemlítették, szívesen vesznek részt újra és újra a színvonalas, érdekes, jól szervezett tanulmányi versenyen. A igazgató azt is elmondta: az idei megmérettetés lebonyolítását az iskola alapítványa támogatta.

Második helyezett a balatonalmádi Vörösberényi Általános Iskola csapata. Istenes Bence, Kedves Lőrinc, Zsrenkovics Máté és Oláh Panna, középen felkészítőjük, Csetényi Tamásné

A feladatok közt akadt rejtvény, totó, vaktérkép, képfelismerés, illetve egy bemutatkozó vers és egy szabadon választott, a korszakhoz kapcsolódó monda eljátszása, majd villámkérdések várták a történelemkedvelő fiatalokat.

A harmadik helyezett a győri Tulipános Általános Iskola csapata lett: Horváth Timon, Pákai Bálint, Csábi Lizett, Pákai Barbara és felkészítőjük, Németh Tamás

A háromtagú zsűri értékelése alapján idén a versenyt a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola A fantasztikus 4-es fantázianevű csapata nyerte. Második helyen végeztek a Balatoni hajósok, a balatonalmádi Vörösberényi Általános Iskola csapata. A verseny harmadik helyezettje a Győri nemzetőrök együttese lett, ők a győri Tulipános Általános Iskolából vettek részt a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!