Nyugati kupa

2022.02.10. 14:00

Autókrossz és off-road bajnoki sorozat indul: több versenyt is Zalában rendeznek

Nyugati kupa néven új autókrossz és off-road bajnoki sorozatot indítanak. Az első versenyt szombaton tartják a göcseji településen.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői pályát tavaly nyitották meg

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

Minderről a fő szervező, Lakatos Dezső beszélt lapunknak. Elmondta: a bajnokság idén kilenc versenyből áll, ezek többségét Zala megyében tartják meg. A helyszíneket már sikerült kiválasztaniuk, a versenynaptár azonban egyelőre még tájékoztató jellegű, az időpontokban ugyanis előfordulhatnak még változtatások. 

 

 

– Már régóta szerettünk volna egy egész évet lefedő versenysorozatot elindítani, hiszen Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében több alkalmas pálya is található, továbbá domborzati adottságai miatt off-road programok megtartásához ugyancsak alkalmas az a térség – mondta Lakatos Dezső. – Elsősorban a nyugati országrész, azon belül Zala, Vas versenyzőire számítunk, és az ország más területeiről, az Alföldről, Győr környékéről is élénk érdeklődés mutatkozik a sorozatunk iránt, s az osztrák versenyzőket szintén örömmel látjuk. 

 

 

Lakatos Dezső hozzátette: a bajnoki sorozat elindításához a legnagyobb lökést a zalalövői pálya tavalyi megnyitása adta, hiszen ott mind az autókrossz-, mind az off-road versenyekhez kiválóak az adottságok. Időközben a helyi egyesület, a Zalalövői Autó-motor Sport Egyesület vezetőségének sikerült megegyeznie a terület tulajdonosaival, ezáltal megnyílt a lehetősége további versenyek megtartásának is. Ezt igyekeznek minél hatékonyabban kihasználni, így az északnyu­gat-zalai városban három bajnoki futam lesz. Az első rendezvényt azonban nem itt, hanem Lickóvadamoson tartják e hét szombatján reggel 9 órai kezdettel. Itt csak off-road verseny lesz, akárcsak Szentgyörgy­völgyön, ahova szeptember 3-án várják a technikai sport kedvelőit. Zalalövőn a tervek szerint április 2-án, augusztus 21-én és a sorozat zárásaként október 16-án lesznek bajnoki futamok. A további versenyek helyszíne Kustánszeg (május 15.), a Vas megyében található Vámoscsalád (június 19.), Gyenesdiás (július 24.), illetve a Győr-Moson-Sopron megyei Csapod (szeptember 18.) lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!