Lóerő

2013.05.09. 17:01

Közlekedési ismeretek ingyen

Zalaegerszeg - Közúti közlekedésbiztonsági akcióprogramot indított a szaktárca megbízásából a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Horváth A. Attila

A felhívás értelmében az iskolák 5-12. évfolyamos diákjai és pedagógusaik ingyen juthatnak az interneten a közlekedési tudnivalókat tartalmazó tananyaghoz, a képzést sikeresen teljesítők pedig (szintén díjmentesen) az állam által biztosított KRESZ-tanfolyamot is elvégezhetik elektronikus távoktatás keretében.

A kezdeményezésről Árok Ferenc okleveles műszaki szakoktató adott tájékoztatást. Mint mondta, helyi szervezőként igyekezett Zalaegerszeg összes iskolájába eljuttatni a minisztériumi felhívást, de sajnos nagyon kevés diák élt eddig a lehetőséggel, annak ellenére, hogy közeledik a program június 18-ai befejezése.

- Az elmúlt 10 év statisztikái alapján a gyalogos balesetek aránya tavaly volt a legmagasabb; egyebek közt ez indokolta az országos kampány elindítását. Ingyenesen, az interneten juthatnak alapvető KRESZ-ismeretekhez a gyerekek, és közülük országos szinten 30 ezren vizsgát is tehetnek, amennyiben elérik az ehhez szükséges korhatárt. Valahogy mégsem jut el hozzájuk az információ - jelezte Árok Ferenc.

Pedig aki részt vesz a közlekedésbiztonsági programban, nagy lépést tehet a jogosítvány megszerzése érdekében is, hiszen e-learning formájában AM, A1, A2 és B kategóriás elméleti képzés közül választhat. Az iskolák versenyeznek is egymással, a legjobbakat külön díjazza majd az NKH.

Ezek is érdekelhetik