Lóerő

2012.02.09. 19:40

Veszély a biztonság helyett?

Elgondolkodtató statisztikát állított össze egy győri biciklis: a gázolásos balesetek zöme a város utóbbi években épített kerékpárútjainak átvezetéseiben történt. Pedig a bringautakat elvileg éppen a biztonságosabb közlekedés érdekében építették.

Arany Gábor

A Bringával a városban blog szerzője, Mohl József baleseti hírekkel igazolta: a sok pénzt felemésztő városi kerékpárutak több veszélyt teremtenek, mint a hagyományos módon, autók és kerékpárosok által megosztott utak. Statisztikája szerint 2010 tavasza óta 12 kerékpáros gázolás volt Győrben, és közülük 11 a kerékpárutak átvezetésénél. A számok nem tartalmazzák az összes kerékpáros balesetet, de az arány ijesztő. Mohl szerint hiába hasítottak ki a járdákból egyre több, vöröses kockával kirakott bicikliutat, a közlekedésbiztonság csökkent. Ugyanis ott, ahol az autósok és biciklisek azonos útfelületen közlekednek, nem csak jól látják egymást, de figyelnek is a másikra.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!