Lenti

2016.04.15. 18:10

Jobbik-sajtótájékoztató a földügyekről

Lenti – Az új mezőgazdasági pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatokról és a lezáratlan földügyekről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Völgyi Zoltán, a Jobbik Zala megyei képviselője.

Korosa Titanilla

Az elmúlt időszakban – elemezve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal munkáját – úgy látom, gazdabarátabban működik az intézmény és készségesebb hozzáállást tanúsítanak azzal a korábbi gyakorlattal szemben, mikor védték az uniós pénzeket a gazdáktól. Ugyanakkor késnek a pályázatok és hiányoznak belőlük adatlapok – mondta Völgyi Zoltán.

Szólt az osztatlan közös földtulajdonok rendezetlen helyzetéről is. Közölte: gondot okoz a gazdáknak, hogy a kisebb parcellákat nem tudják megosztani, ha például az egyik rész tulajdonosa már nem él, és így a kért bürokratikus kötelezettségeket sem tudják teljesíteni, ami miatt pénztől is elesnek. Gond az elhagyott zártkertek helyzete is, ezek a zalai településeken is rontják a vidék képét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!