Lenti

2009.11.02. 05:29

Mindörökké internet

Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a közösségi internet kínálta lehetőségek iránt a lenti könyvtárban. Az elmúlt egy évben közel nyolcezer alkalommal ültek le a közművelődési intézmény látogatói a számítógépek elé.

Péter Gyöngyi

Az elmúlt héten az iskolai szünetnek köszönhetően még fokozottabb volt az igény, szinte folyamatosan százszázalékos volt a kihasználtság. A könyvtár dolgozói arra is törekednek, hogy az olvasást is megszerettessék a hozzájuk betérő fiatalokkal, így például azt kérik a hozzájuk betérő gyerekektől, hogy félórás játék vagy internetezés után legalább egy mesét olvassanak el.

- A Széchenyi-terv pályázatán, 2002-ben sikerült hat számítógépet beszereznünk - ismertette a közösségi internet-szolgáltatás kezdeteit Német Józsefné igazgató. - Később az e-Magyarország pont címet is elnyertük, illetve folyamatban van egy újabb pályázat is, amely révén korszerűsíteni és bővíteni szeretnénk a számítógépparkunkat.

A lenti könyvtárban a számítógép-használat és az internet-hozzáférés is ingyenes, de tagsági viszonyhoz kötött. A fő felhasználók ma még a gyerekek, de egyre több felnőtt is igénybe veszi a szolgáltatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!