Kultúra

2013.04.19. 14:15

Versennyel emlékeztek Wallenbergre

Budapest - Hatodik lett a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium csapata a Raoul Wallenberg versenyen, amelynek döntőjét Budapesten rendezték.

Szabó Judit

A versenyt a Raoul Wallenberg Egyesület, a Holokauszt Emlékközpont és a budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola rendezte. A téma a második világháború, a zsidóüldözések története,  a zsidó és magyar kultúra együttélése, valamint a verseny névadójának és más embermentőknek a tevékenysége volt. Raoul Wallenberg társaival együtt  zsidók ezreit mentette meg a deportálástól.

A zalaegegerszegi Kölcsey-gimnázium csapata - Varga Johanna, Varga Réka, Novák Kamilla és Nedelov Ferenc - közel kétszáznegyven  csapat közül lett a hatodik az országos megmérettetésen. Felkészítő tanáruk, Simkó Balázs történelem tanár elmondta: az első forduló  online zajlott, ezt követően Pécsre utazhattak a diákok, ahol elsők lettek a regionális versenyen. Így kerültek a fővárosi döntőbe, ahol tíz csapat mérte össze tudását.  A verseny komoly felkészülést igényelt, és nagyon szoros volt, a Kölcsey diákjai a  döntőben csak néhány ponttal maradtak le  az első helyezettől. A tanulók könyvjutalommal tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!