Kultúra

2012.04.13. 14:07

Ahány szín, annyi Ádám, annyi Éva

Zalaegerszeg – Hétfőn ismét diákok várnak majd jelenésre a kulisszák mögött: a Hevesi Sándor Színházban idén is rendhagyó módon kerül színre Madách Imre Az ember tragédiája című műve.

Péter Gyöngyi

Az Ádámok és Évák című projektet – az ötletgazda szolnoki Szigligeti Színház előadásán felbuzdulva – először tavaly indították útnak a zalai megyeszékhelyen, s mivel sikeresnek bizonyult, így Madách Imre drámai költeményét idén is közösen viszik színre a zalai diákok.

– A fiatalok hónapok óta dolgoznak a jeleneteken. Hogy melyik színt melyik iskola mutatja be, a szeptemberi évadnyitó színházi forgatagban derült ki – mondta tájékoztatásképpen Tompagábor Kornél.


A teátrum művészeti munkatársa nemcsak koordinálja a tanulók munkáját, de segítőként is feladatot vállalt a programban, merthogy mentorok bábáskodtak a készülő jelenetek körül: az ifjak Ecsedi Erzsébet, Madák Zsuzsanna, Pap Lujza, Kovács Olga, Andics Tibor, Urházy Gábor László és Mihály Péter útmutatásai, tanácsai mentén dolgozhattak.

Összesen tizenegy intézmény – a zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola, a Mindszenty-iskola, az Apáczai ÁMK, az Ady-iskola, a Ganz-Munkácsy, valamint a Deák-Széchenyi-középiskola, a Zrínyi- és a Kölcsey-gimnázium, a Csány-, a Páterdombi középiskola, illetve a nagykanizsai Piarista iskola – vesz részt a produkcióban, vagyis több mint 300 fiatal lép közönség elé hétfőn 15 és 19 órakor, de már előző nap „beköltöznek” a teátrumba.

– Vasárnap 9-től már a színpadon próbálnak a diákok és hétfőn délelőtt is tartunk egy összpróbát – folytatta Tompagábor Kornél. – A program célja természetesen az, hogy a fiatalok minél közelebb kerüljenek a színházhoz, a drámairodalomhoz. A Hevesi-színház tárt karokkal vár mindenkit.

A végeredmény, a nagyszabású előadás akárcsak tavaly, most is izgalmasnak ígérkezik, hiszen minden csapat más ízlés, koncepció mentén dolgozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!