Kultúra

2011.11.15. 17:51

Hova tovább? - A nyolcadikosoknak segít iskolát választani a pedagógiai kiadvány

Fontos döntés előtt állnak az általános iskola nyolcadikosai. Hamarosan el kell dönteniük, hol, melyik középfokú intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Kiss Anna


A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének évente megjelenő kiadványa, a Zala megyei pályaválasztási tájékoztató  segítséget nyújt a továbbtanulás előtt álló diákok, szüleik és pedagógusaik  számára. A különböző lehetőségeket felvázoló kiadványt az oktatási intézményekből beérkezett  bemutatkozó anyagokból állították össze,  tartalmazza a megye középfokú intézményeinek 2012/2013. tanévre vonatkozó beiskolázási tervét.
A kiadvány  továbbá tájékoztat a középfokú iskolákba történő jelentkezések módjáról, a felvételi eljárás ütemezéséről, Zala megye képzési lehetőségeiről, az intézményekben induló szakokról, felvehető létszámokról, a fontosabb jogszabályokról.
 
Az elkövetkező hónapokban előforduló esetleges változásokról, illetve további információkról az iskolák által meghirdetett nyílt napokon , az egyes iskolák, a megyei pedagógiai intézet, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!