Kultúra

2011.08.10. 16:11

XXI. Zalai Nemzetközi Művésztelep

A minőség mellett a sokszínűség jellemezte a XXI. Zalai Nemzetközi Művésztelepek munkásságát - mondta Angyal Mária művészettörténész a reszneki találkozón.

zaol.hu

Az idei szimpóziumon kilenc ország képviselői vettek részt. A Zaláért Egyesület és a Humanitás Zala Alapítvány által közösen szervezett művésztelepek koncepciója máig megmaradt, ugyanis az alapgondolat egykor úgy fogalmazódott meg, hogy a határon túli területeken élő és alkotó magyar művészek hozzák el Zalába nem magyar művész barátaikat,  hogy együtt, egymást inspirálva hozzanak létre értéket. Miután a résztvevők különböző országokból, eltérő kultúrákból érkeznek, így hatásaik és benyomásaik is mások, mindez kihat az alkotó munkára.


Az idei táborban kilenc ország művészei vettek részt, hazánk mellett Romániából, Szerbiából, Szlovéniából, Horvátországból, Ukrajnából, Fehéroroszországból, Svédországból, valamint a távoli Burmából érkeztek vendégek. A fogadó községek, valamint a helyi közösség nevében Kercsmár István polgármester köszöntötte az alkotókat, aki a község múltját és jelenét, valamint a településen és annak környékén zajló művészeti tevékenységet is bemutatta, hiszen a találkozón a reszneki nótázók és színjátszók is bemutatkozhattak. A  résztvevő képzőművészek alkotásait a művészettörténész Angyal Mária értékelte, azzal, hogy a zalai szimpóziumokon a szakmai minőség mellett a sokszínűség, az együttlét, a közös gondolkodás meghatározó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!