Kultúra

2011.06.22. 06:10

Nyári színházi sorozat a Plakátház udvarán

Színvonalas, szórakoztató és könnyed. Többek között ilyen előadásokat kínál a ma 20.30-kor a nagykanizsai Magyar Plakát Ház udvarán kezdődő Nyári Színház programsorozata.

Benedek Bálint

Első alkalommal a veszprémi Pannon Várszínház társulata Carlo Goldini a Két úr szolgája című komédiát mutatja be. Mint azt a veszprémi darab rendezőjétől, Vándorfi Lászlótól tegnap telefonon megtudtuk, a kétfelvonásos mű tulajdonképpen egy pazar olasz népi színjáték, mely a főszereplő Egyed Brigitta szerinte szenzációs alakítása miatt valószínűleg sokáig emlékezetes maradhat.

- A művet még tavaly télen mutattuk be, s azóta számos helyen óriási sikerrel fut - folytatta Vándorfi László. - A helyzetkomikumokba olykor a nézőket bevonjuk, így oldva tovább az amúgy is könnyed hangulatot.


A nyári színház szervezője, a Kanizsa Kulturális Központ ezúttal is a közönség igényeit figyelembe véve alakította ki repertoárját, így jó idő esetén júliusban és augusztusban is a kellemes mediterrán hangulatot árasztó Plakátház udvarán, szabad ég alatt szórakozhat Thália papjainak produkcióin a publikum. Ha azonban esetleg mégis eleredne az eső, akkor a Hevesi Sándor Művelődési Központ színházterme ad otthont a nyári színházi daraboknak.

A sorozatot majd nyár derekán, július 25-én a Gergely Róbert nevével fémjelzett társulat folytatja, ők a Nejcserés támadás című vígjátékot mutatják be. Augusztus 15-én a Kanizsán már többször is nagy sikerrel szereplő Száguldó Orfeum Mark Dunn Öt nő az esőben című darabja zárja az idei vidám nyári repertoárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!