Kultúra

2011.01.14. 11:20

Professzorok Batthyány Köre: igazságtalanul gyalázzák Magyarországot

A Professzorok Batthyány Köre elítéli és álszentnek tartja a "Magyarországot megbélyegző" nemzetközi sajtóvisszhangot, amelyet szerintük egy elfogult "értelmiségi" csoport szít itthonról.

MTI

MTI-hez eljuttatott pénteki közleményük szerint olyan törvények miatt védik Magyarországtól az európai értékeket, és illetik "igaztalan, sértő jelzőkkel hazánkat", amelyeket az Országgyűlés kétharmados többséggel fogadott el, és amelyeket a bírálók részben még nem is olvashattak.  E politikai állásfoglalások ellenségesek és igazságtalanok, mert "éppen az elfogadott gazdasági jogszabályok teszik lehetővé, hogy tartsuk az unió által elvárt költségvetési hiánycélokat"; mert éppen az a sajtótörvény célja, hogy véget vessen annak a "durva hangvételnek, amely a hazai sajtóban húsz éve egyre erősödik"; mert "a magyar kormány kifejezte készségét a jogszabályok finomítására, amennyiben ezek a többi tagország hasonló törvényeiben is megtestesülő uniós elvekkel ütköznek" - hangsúlyozták.
   
Közölték továbbá, a támadások mögött a "sértett nemzetközi pénzvilágot" sejtik, amely - mint írták - nem nézi jó szemmel, hogy az ország vezetői ki mernek állni a nemzeti érdekekért.
   
A Professzorok Batthyány Köre 1995-ben alakult, célja - mint honlapján megfogalmazta -, hogy a polgári értékrendet magukénak valló egyetemi tanárok közös munkájának keretet biztosítson, és a jelen kihívásaira megoldásokat keresve hozzájáruljon a nemzet szellemi energiáinak mozgósításához.


A médiatörvényről eddig megjelent cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!