Kultúra

2010.04.26. 02:27

Szövegértők

Nagykanizsa - A megye 33 oktatási intézményének 300 diákja jelentkezett a nyolcadszor megrendezett szövegértő versenyre.

Sámel József

A versenyt hiánypótlásként indította el a kanizsai Kőrösi-iskola. A cél nem változott, az olvasás-szövegértés fontosságára, az anyanyelv ápolására szeretné ráirányítani a figyelmet. Idén 33 intézményből 297 diák - 2-8. évfolyamról - nevezett. A legjobbak díjazására a közelmúltban került sor, így a 2. évfolyamosok között a zalakarosi iskola diákja, Csöndör Kamilla, a 3. évfolyamosoknál a szintén zalakarosi Horváth Tamara, míg a 4. évfolyamosok közt a gyenesdiási művészeti iskola tanulója, Kovács Írisz végzett az élen. Az 5. évfolyamon a karosi Horváth Nóra, a 6. évfolyamosok között Dobó István, a kanizsai Kőrösi-iskola diákja, a 7. évfolyamon Veszelyi Krisztina, a kanizsai Batthyány-gimnázium diákja, míg a 8. évfolyamosok közül a szintén BLG-s Gelencsér Lilla nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!