Kultúra

2010.01.06. 03:28

Pop-rock nagyságokra emlékező sorozat

A rock- és a popzene legendáinak állít emléket a Kanizsai Kulturális Központ legújabb, egész éven át tartó sorozata, melynek minden állomását ingyenesen látogathatják az érdeklődők.

Kelemen Valéria

Kezdésként január 8-án, pénteken 18 órakor a HSMK-ban zenés est keretében tisztelegnek a Rock and Roll koronázatlan királya, a 75 esztendeje született Elvis Presley életműve előtt - tudtuk meg Szakács Gábor művelődésszervezőtől, akitől hallhattuk: az Elvis-emlékesten idősebb Farkas Tibor nyugalmazott tanár lesz a kalauzuk.


- Természetesen sok-sok zene várja az érdeklődőket, akiket arra kérünk: ha tehetik, Elvis-relikviákat, például posztereket és bakelit lemezeket is hozzanak magukkal, hogy kézre adhassuk, illetve meghallgathassuk azokat - mondta Szakács Gábor, aki szerint a rock-pop zene több mint fél évszázados történelme megköveteli a halhatatlanokról való megemlékezést. - Februárra AC/DC-estet tervezünk, aminek apropója, hogy a legendás énekesük, Bon Scott harminc éve nincs közöttünk, s a több mint kétszázmillió eladott lemezzel bizony ők is a rock legendái közé tartoznak. Szintén harminc esztendeje lesz augusztusban, hogy John Bonham, a Led Zeppelin dobosa távozott az élők sorából, így akkor a világ egyik legjelentősebb rockcsapatát vesszük górcső alá.

Az őszi és téli időszakra is marad két veretesebb rendezvény, ugyanis szeptemberben lesz 40 éve, hogy elhunyt a gitárkirály Jimi Hendrix, s december 8-án lesz 30 éve, hogy John Lennont egy őrült rajongója lelőtte. Ezen évfordulók kapcsán állít emléket a híres zenészeknek a KKK új sorozata, melyre minden korosztályból várnak érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!