Kultúra

2009.09.30. 02:29

Indul a Griff Mesematinéja (október 3.)

Zalaegerszeg (mh) - Szombaton újra indul a Griff Bábszínház Mesematiné című sorozata, ami már az előző évadban gyökeret eresztett, kellemes családi együttlétre kínálva alkalmat. Az új évad első matinéja október 3-án, 11-kor kezdődik.

nincs nev

Szombaton délelőtt egy rendkívül sokoldalú bábművész, Pályi János munkásságába kaphat bepillantást a publikum. Ez alkalommal az Órajáték című vásári bábmisztériumot mutatja be, az előadás díjat nyert a IV. Gyermekszínházi Biennálén. A mese Hétpróbás Nagyokos Jánosról szól, aki lusta fickó, de mókázni sose rest. S a bátorság is erénye, hiszen móresre tanítja a hatalmaskodókat, kifog a pokolbéli praktikákon. Miután Lucifer elrabolja a kisfiát, Jancsi pokolra száll és sorra tángálja el az alvilági szörnyeket.

 

Pályi János alapító tagja volt a kecskeméti Ciróka Bábszínháznak és a Maskarás Utcaszínház gólyalábas csapatának. Játszik, rendez, foglalkoztatja a bábszínészképzés és a bábu esztétikája. Fontos számára a hagyomány, ezért játszik gyakran Vitéz Lászlót, amit a bábszínészet csúcsának tekint. Olyan ősi mítoszok és rítusok hajszálgyökereit fedeztem fel benne, amelyek egészen messze keletre vezetnek. Általuk ma is eljuthatunk a mitikus időbe - vallja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!