Kultúra

2009.07.31. 02:28

A zenés műfajra kíváncsiak legtöbben

Egervár (pgy) - Minden előadás alkalmával telt ház fogadta a fellépőket, kifejezetten jó szezont zárhatott tehát az Egervári Várszínház. A repertoárban vígjáték és operett szerepelt.

Péter Gyöngyi

Három produkció, tíz előadás: ez az egervári szabadtéri színház mérlege számokban. Bősze Katalin, a Zalai Nyári Színházak Kht. menedzser igazgatója összegzésként elmondta, természetesen a zenés műfaj iránt volt a legnagyobb kereslet, a közönség, különösen ilyenkor nyáron, könnyed szórakoztatásra, vidámságra vágyik. Népszerű volt tehát a Turay Ida Színház vendégjátéka, Eisemann- Szilágyi Zsákbamacska című operettje és a Pesti Magyar Operett Színpad gálája is.

Hozzátette, ugyanakkor a Patt Lenn című ősbemutatót ugyancsak jól fogadta a nagyérdemű. Zalán Tibor e verses darabja, melyhez egy középkori vidéki farce szolgáltatta az alapot, a Zalai Nyári Színházak Kht., valamint a Békés Megyei Jókai Színház összefogásában készült. A tervek szerint a következő évadban a Békés megyei közönség is láthatja a művet, és nem elképzelhetetlen, hogy - bérleten kívül - jövőre újra helyet kapjon az egervári teátrum repertoárjában is.

A következő nyári műsor összeállításán is gondolkodnak már a kht. vezetői, úgy tervezik, jövő nyáron négy produkció kerül a nézők elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!