Külsősárd

2016.12.26. 16:17

Árkolások, útjavítások

Külsősárd - Gyakorlatilag érdemi hozzászólások nélkül zajlott a településen a közmeghallgatás, azaz a megjelentek részéről nem hangzottak el kritikák az önkormányzat munkáját illetően.

Gyuricza Ferenc

A közelmúltban megtartott rendezvényen a mintegy hetven lakosú község polgármestere, Gasparics Győző vette számba a fontosabb eredményeket. Mint mondotta: ezúttal az árkok tisztítása és iszapolása, valamint a külterületi, mezőgazdasági utak gondozása és felújítása volt az elsődleges, mindkét feladatot sikeresen elvégezték, bár akadnak még olyan pontok, ahol szükség lehet a munkálatok kiegészítésére.

- Az árkolást a saját bevételeink terhére végeztettük el, a külterületi utak karbantartását pedig pályázati támogatás révén tudtuk megoldani - magyarázta a polgármester, majd a kisebb volumenű munkákról is beszélt. E szerint sikerült befejezniük a kultúrház vizes blokkjának a felújítását, a hősi emlékmű környékének térkövezését, és jelentős előrelépés történt a településkép javítása terén, hiszen az utóbbi évek legnagyobb mértékű virágosítását hajtották végre az év során, amit 2017-ben is tovább folytatnának. Gasparics Győző ezenfelül beszélt arról is, hogy Külsősárd a zalai települések többségéhez hasonlóan szintén részt vett a szociális tűzifa programban, ám a falu méretéből, vagyis az alacsony lakosságszámból adódóan nekik három család támogatására nyílt lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!