Külföld

2014.10.21. 13:40

Anton Balazsek lesz ezután is a polgármester Lendván

Lendva - Több mint ötszáz szavazattal kapott többet ellenfelénél, így a következő ciklusban is Anton Balazsek marad a város polgármestere.

Gyuricza Ferenc

Szlovéniában vasárnap tartották a helyhatósági választások második fordulóját, azokon a településeken kellett újra az urnák elé járulniuk a választóknak, ahol október 5-én a polgármester-jelöltek közül egyik sem szerezte meg a szavazatok több, mint ötven százalékát. A nemzetiségileg vegyesen lakott községek (ezek több településre terjednek ki) közül már csak Lendván volt tétje a választásnak, az eddig is regnáló Anton Balazsek-re és a kihívói közül két hete legeredményesebben szereplő Basa Kornelijara adhatták le a voksaikat a helybéliek.

Az egyelőre még nem hivatalos eredmény szerint Anton Balazsek 2580 voksot, az összes leadott  szavazat 56,15 százalékát kapta, így a következő ciklusban is ő irányíthatja a határon túli kisváros és a környező falvak életét.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a további négy nemzetiségileg vegyesen lakott községben az első fordulóban eldőlt a polgármesteri cím sorsa. Dobronakon Marjan Kardinar, Moravske Toplicén Alojz Glavac, Salovci-ban Iztok Fartek, míg Hodoson Orbán Lajos vezeti a községi  önkormányzatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!