Külföld

2012.02.17. 16:50

A munka gazdagít - A Rolex után újabb három értékes órát talált az utcaseprő

További 3 értékes órát talált ugyanabban az utcai csatornában az a brit utcaseprő, aki pár napja 7 millió forintot érő Rolexet lelt, de nem tette zsebre, hanem bevitte a rendőrségre.

MTI


A 28 éves férfi Southend-on-Sea városában figyelt fel a Rolexre egy csatornanyílásban. Becsületességének olyan híre kélt, hogy hamarosan egy tévéstáb megkérte, térjenek vissza a csatornához, hogy a férfi megmutathassa, pontosan hol lelte a Rolexet. Az eset rekonstruálásakor talált az utcaseprő még egy Rolexet, 30 centire az első lelőhelyétől. Azután egy újabb órát, és bár már nem Rolexet, de szintén értékeset, Omega márkájút. Három óra után következett a ráadás: egy Franck Müller gyártmányú kronográf.
   

A 4 óra összértéke 60 ezer fontra - 21 millió forintra - tehető. Ha 30 napon belül senki nem jelentkezik értük, az utcaseprőé lehet mindegyik. A 28 éves férfinak két kisgyereke van, és a pénznek bőven lenne helye családja kasszájában.
   
A rendőrség nyomozni kezdett, mert erős a gyanú, hogy bűnöző lopta, vagy rabolta és rejtette az órákat a csatornába, majd elfelejthette, hogy pontosan hova dugta el őket.
  
 "Az, hogy valaki talál egy órát egy csatornában előfordul, de hogy még háromra bukkanjon ugyanott, több mint furcsa" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap az essexi rendőrség szóvivőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!