Külföld

2011.09.05. 09:23

Csaknem egymillió autót hív vissza a Honda

A Honda visszahív csaknem egymillió kocsit az elektromos ablakemelő lehetséges meghibásodása miatt.

MTI

A japán közlekedési minisztériumhoz hétfőn benyújtott jelentésében a cég arról számolt be, hogy Fit és Fit Aria típusú kisautóknál fordulhat elő a meghibásodás, amelynek következtében az ablakemelő berendezés kigyulladhat. A Honda 8 olyan balesetről szerzett tudomást, amely összefüggésbe hozható a problémával. Ezekben összesen 2 személy sérült meg, a kezükön szenvedtek enyhe égési sérülést. Valamennyi eset Japánban történt - áll a Honda beszámolójában, amelyet a Kyodo japán hírügynökség idézett.
   
Az érintett kocsikat Japánban gyártották, 2005 és 2008 között. 216 ezer darabot a hazai piacon értékesítettek, 720 ezer kocsit pedig külföldön, elsősorban Kínában és Észak-Amerikában. Európába csupán 6 ezer darab került a visszarendelt gyártmányok közül.
   
A hír hatására csaknem 5 százalékkal gyengült a Honda részvénye hétfőn a tokiói tőzsdén.
   
A Hondánál egy hónapon belül ez már a második nagyszabású visszahívás egy hónapon belül: augusztus elején világszerte 2,5 millió kocsit rendeltek vissza a fedélzeti számítógép szoftverhibája miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!