Kosárlabda

2015.02.23. 17:40

Vadmacskák SE: Szép siker, de elúszott a felsőház

Nagykanizsa - Egy körrel az alapszakasz zárása előtt a Kanizsai Vadmacskák győzelmet könyvelhetett el közvetlen riválisa otthonában, mindez azonban már kevésnek tűnik a felsőházi rájátszás szempontjából a kanizsaiaknak.

Kühne László

Ha a találkozó egyes mutatóit nézzük, lehet, hogy sok kritérium alapján alulmaradtak a vendégek, de küzdőszellem területén, valamint a doboszázalékot tekintve ellenfelük fölé kerekedtek, s ennek eredménye egy pontos győzelem lett a KVSE-nek a közvetlen rivális otthonában.

A két csapat összevetésében ez a negyedik helyhez ugyan kevés (Kanizsán valamivel nagyobb különbséggel nyert a szombathelyi együttes), de a felsőházért folytatott versenyfutásnak a vasi találkozó jó lezárása volt. Természetesen van még mérkőzés hátra az alapszakaszból, de a kanizsaiaknak inkább meg kell barátkozni azon gondolattal, hogy a mezőny alsó felét tömörítő szakaszba kerülnek be 6-0-s győzelmi mutatóval, nem pedig a felsőbe 0-6-os értékkel.

Fuisz Viktória (fehérben) továbbra is sokat jelent csapatának. Fotó: Szakony Attila


SzOESE-Sportiskola – Kanizsai Vadmacskák SE 78-79 (17-17, 21-20, 25-19, 15-23)

Amatőr női NB I Nyugati csoport kosárlabda-mérkőzés. Szombathely, 100 néző. Jv.: Szalai Zs., Németh S.

Kanizsa: Fekete (8/3), Hegyi (19/12), Fuisz (19), Nagy D. (11), Kardos (11). Csere: Herman A. (11/3), Horváth E., Bernáth. Edző: Zsámár Krisztián.

Jók: Fuisz, Kardos, Nagy D.

Zsámár Krisztián: „Most is azt mondom, nüanszokon múlt ez a versenyfutás, s javában a szezon közepén járva is igaz számunkra, center nélkül nehéz ezt a sportágat játszani."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!