Kosárlabda

2011.10.07. 10:29

Bryquis Perine a Zalakerámia-ZTE KK új játékosa! (frissítve)

Ma reggel sajtótájékoztatót tartott a Zalakerámia-ZTE KK és az önkormányzat, melyen Gyutai Csaba polgármester is részt vett. A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának szombati nyitánya előtt bejelentették, hogy a zalai csapat légióssal kezdi meg az idényt, ugyanis az együttes játékosa lesz a 23 esztendős, 190 cm magas amerikai Bryquis Perine.

Kerkai Attila

A kosárlabdázó várhatóan a szombati, Sopron elleni hazai nyitányon már pályáútra is léphet.


A délelőtti sajtótájékoztatón Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmaztott: a csapat túljutott a legnehezebb időszakon, bár a jövő évben is lesz még teendő, hogy az adósságállomány eltűnjön. A város első embere azt is hozzátette: mostantól viszont lehet építkezni, és azt  is kiemelete: ahhoz, hogy  új játékost igazolhatott a klub a nyitányra, a város vállalatainak összefogása is kellett.  

A balkezes Bryquis (Bree) Perine Milwaukee-ból érkezett a ZTE KK csapatához, a klub által kiadott közléemény szerint legutóbb a Wisconsin-Green Bay egyetemi csapatában kosárlabdázott. 
Reggel még meglehetősen fáradtnak tűnt az előző napi, 17 órás repülőúttól, azonban érdeklődésünkre elmondta:

-  Az ügynököm is jó kiugrási lehetőségnek tartja az egerszegi szerepvállalásomat és én is. Alig több, mint fél napja érekeztem meg,  és az első benyomásaim kedvezőek, de persze ismerkednem kell a körülményekkel. 
 







Kosárlabda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!