Kosárlabda

2010.08.13. 15:55

Vajda Anna, a legjobb női kosaras Egerszegen edz

A legutóbbi magyar bajnokság legjobb női kosárlabdázója, Vajda Anna ismét Egerszegen edz. És ez nem vicc: a kiváló kosaras, aki 2003-ban a Zala Volán TE tagja volt, most újra a megyeszékhelyen készül.

Kerkai Attila

Kámán Tamás és Vajda Anna  - ők a 20092010-es bajnokság legjobb férfi, illetve női kosarasai. Jelenleg egyaránt Zalaegerszegen készülnek, ám  lényeges különbség kettejük között, hogy míg előbbi a ZTE KK bajnokcsapatának tagjaként alapoz az új szezonra; addig a Pécs együttesének tavalyi legjobbja a törökországi légióséletre igyekszik formába hozni magát. S hogy miért pont Egerszegen?
- Mert szezon közben olvastam, hogy a ZTE férfi kosarasai egy bizonyos TRX-módszerrel is végzik kondicionáló edzéseiket  - adott magyarázatot Vajda Anna pénteken, az XXL Fitness Klubban.
-  A fiúk szakvezetőjével,  Völgyi Péterrel beszéltem,   s  ő ajánlotta, hogy Gáspár László erőnléti edző szívesen segít nekem is. Egy hétre érkeztem, de most éppen azon gondolkodom, hogy pár napot még maradok, ugyanis egyre jobb erőben érzem magam.

És valóban, Vajda Anna légióséletre készül: a bajnok Pécstől a török Fenerbahcéhez szeződött, ahol Rátgéber László lesz az edzője.  Nagy tervei vannak odakinn, de most a válogatottal kellene  Eb-selejtezőket vívnia. Másokkal együtt azonban ő is lemondta a szereplést, de reméli, csak időlegesen.

- Tíz esztendeje, amióta korosztályos, majd felnőtt válogatott  lettem tulajdonképpen nem pihentem, s most úgy éreztem, magamra is kell gondolnom  indokolta döntését.   Voltak ráutaló jelek, hogy a testemnek szüksége lenne a regenerálódásra és nagyon jót tett a másfél hónapos kihagyás. Három térdműtéten estem már át, ráadásul óriási kihívás előtt állok: kiváló csapathoz kerültem, ahol még a pályára lépésért is meg kell majd harcolnom. Hallani, hogy mennyivel jobb lenne a válogatott, ha mi, a most távol maradók is a pályán lennénk...  Tényleg rossz érzés kívülről nézni a mérkőzéseket, viszont nagyon szorítok én is a lányokért.

Vajdának némi nosztalgiázásra is van alkalma: 2003-ban, amikor a Z. Volán Sopronba költözött és csak a meccseit játszotta Egerszegen, ő is tagja volt annak az együttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!