Kosárlabda

2009.09.07. 02:28

Veretlenül az élen

Nagykanizsa (bb) - A rendező, Kanizsa KK DKG East gárdája nyerte a Cserháti-csarnokban az NB I B-s férfi kosárlabda bajnokság szeptember 19-ei rajta előtt megtartott felkészülési tornát.

Mórocz Zsolt

A kanizsaiakkal a nyugati csoportban szereplő, SMAFC és Pápa mellett a keleti szekcióban érdekelt Újbuda érkezett még a Kanizsa Kupára. A vendéglátó dél-zalaiak számára minden lejátszott mérkőzésnek óriási jelentősége van, hisz a Kanizsa KK nem titkolt célja, hogy bajnokság végén dobogóra álljon. A Kovács-legénység augusztus eleje óta edz a némiképp át-alakult keretével, amihez időközben ifjú, és lelkes titánok csatlakoztak.

A Kanizsa Kupán az újoncok, így a Zalaegerszegről igazolt Stárics Kornél, a kaposvári Hoffmann Balázs, Kovács Márió és kanizsai Hartai Márk is bemutatkozhattak a közönségnek. S a tavaly negyedik szerzett csapat kemény magja, Kasza, Koma, és Filipovic is pályára léptek.

Az ellenfeleknek egyáltalán nem volt egyszerű dolguk, a keleti csoportban küzdő Újbudát végig vezetve 94-83-ra győzték le a gépgyáriak. A folytatásban a Sopron a Pápával találkozott, és előbbiek 100-66-ra könnyedén nyertek. A mérkőzés veszteseinek csatája már szorosabb küzdelmet hozott: a Pápa 71-67-re nyert, és harmadik lett. A gépgyári egység a soproniakkal találkozott a döntőben. A hazaiak villámrajtot vettek, míg a soproniak a végére felzárkóztak, de a hárompontosok dobásában jeleskedő Kaszáék 96-87-re diadalmaskodtak.

- A felkészülési tornák lényege, hogy mindegyik játé-kos pályára léphessen, az eredményesség megtartása mellett - értékelt végül Kovács Nándor, a Kanizsa KK DKG East edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!