Kosárlabda

2009.09.12. 02:29

Ma este: döntőben a ZTE KK

Zalaegerszeg (va) - Körmenden győzelem, Szekszárdon vereség. Felkészülési tornán szerepel a hétvégén a megyeszékhely női és férfi kosárlabdacsapata is.

Mórocz Zsolt

Körmenden a Zalakerámia-ZTE KK az osztrák Oberwarttal csapott össze tegnap, a négycsapatos Mogyorósy Szilárd Emléktorna első találkozóján. Az egerszegiek - mint Bodrogi Csaba sportigazgató elmonda - kiválóan kezdtek, majd némi második negyedbeli megingás után magukra találtak újra és magabiztosan, 81-59-re nyertek. A csapatban az új fiú, Wilson remekelt: 20 pontjából 18-at triplából ért el, ráadásul mind a hat távoli kísérlete jó volt. Örvendetesen termékeny volt még a csapatból Watson (19/3) és Kámán (18/12) is, míg Hinnant azzal ijesztett rá a kék-fehérekre, hogy kifordult a bokája és a szünet után nem is tudott már játszani. Első ránézésre azonban a sérülése nem tűnt súlyosnak.

Győzelmével a ZTE bejutott a ma este hét órakor kezdődő döntőbe, ahol újabb osztrák ellenfél vár rá: a házigazda Körmendet 80-65-re legyőző Fürstenfeld Panthers.

Szekszárdon a hatcsapatos Sió Kupán vesz részt és tegnap a MiZo-Péccsel találkozott a ZTE NKK női együttese. Gáll Tamás tanítványai a feldobás után 2 perc alatt tízpontos hátrányba kerültek, s ez olyannyira elbizonytalanította őket, hogy nem tudták megnehezíteni a nagy fölényben játszó és végül 100-45-re nyerő baranyaiak dolgát. Az egerszegiek (akik közül tegnap Rasheed 13/6, Crasnoscioc 11, Bukovszky pedig 10/3 pontot dobott) ma a Vasas-Csatával mérkőznek és mindenképp nyerni akarnak, hogy a torna vasárnapi kisdöntőjébe kerülhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!