Kistolmács

2016.06.19. 17:40

Kortárs segítők tábora

Kistolmács - Vasárnap tizenkettedik alkalommal nyílt meg a kistolmácsi Horváth Kert és Kempingben a Kortárs segítő képző tábor.

Mirkó Imre

Bükiné Papp Zsuzsannától, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetőjétől megtudtuk, az egyhetes táborozásra a Nagykanizsai Rend-őrkapitányság illetékességi területén lévő településekről érkezett 24 14-16 éves fiatal. A cél, hogy a gyerekek a tábor végén olyan képességekkel, ismeretanyaggal rendelkezzenek, melyek segítségével sokkal jobban tudnak vigyázni magukra, társaikra és tudják, hogy baj esetén kihez kell fordulni, kitől lehet segítséget kérni.

A tábor megnyitója után Bükiné Papp Zsuzsanna (balról a második) ismertette a házirendet és a feladatokat
Fotó: Mirkó Imre

A tábort dr. Molnár József ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki hangsúlyozta, kollégái azon lesznek, hogy megfelelő ismeretanyaggal vértezzék fel a fiatalokat. A táborban többek között drogprevenciós, büntetőjoggal kapcsolatos, kommunikációs, önismereti játékos foglalkozások lesznek, de a diszkó, a karaoke, a táncház és a strandolás sem marad el. A hét végén vizsgával zárul a vasárnaptól vasárnapig tartó kistolmácsi képzés. A diákok a nyár folyamán Zalakaroson a rendőrséggel karöltve végeznek bűnmegelőzési munkát.

Címkék#tábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!