Keszthely

2014.04.22. 09:45

Balatoni fotók és fények

Keszthely - A Balaton Színházban tekinthetik meg az érdeklődők Csengei Ágota fotókiállítását, mely a Fényeim címet kapta.

Zámbó Balázs

Nem véletlen a címadás, hiszen a képek túlnyomó többsége valamilyen fénnyel kapcsolatos témát tükröz. Megtudható az alkotóról, hogy már gyermekkorától nagyon kedveli a természetet, nagyapja meséiből történeteiből ismerte meg az erdő-mező lakóit, állatokat, növényeket. A szép gyermekkort Balatonlellén töltötte, ahol közel volt a Balaton és a berek is, így nem volt nehéz a Balaton és a víz szerelmesévé válni. Az első fény-gépet, mert így nevezi Csengei Ágota, a Smenát, amivel első képeit készítette, tizennégy évesen kapta. Ez a szerelem azóta is tart, legkedvesebb hobbijának tartja a fotózást.

Csengei Ágota kiállított fotóinak többsége a Balatont mutatja be, a tó különleges fényeivel. Fotó: Zámbó Balázs

A kiállítás anyaga az elmúlt évben készült fotókból készített tematikus válogatás, amelyben szeretné megmutatni, hogy milyen csodálatos helyen élünk. Hitvallásának megfogalmazza, hogy mindig nyitott szemmel-nyitott szívvel élt, amiben nagyon fontos helyen van a minket körülvevő természet, állatokkal, növényekkel, fényekkel.

A tárlat május 5-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!