Keménfa

2016.05.23. 17:06

Virágok lepik be a kanapét - A helybéliek sorra ajánlják fel régi tárgyaikat a falu szépítéséhez

Keménfa – Egészen újszerű módszerekkel, többek között régi bútordarabok, illetve egyéb kiselejtezett vagy megunt tárgyak újrahasznosításával kezdett virágosításba a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A dézsába ültetett virágok már egyáltalán nem számítanak különlegesnek, a közterületek szépítése során több településen élnek ezzel az eszközzel. Keménfán viszont valóban egészen új ötleteket valósítottak meg, többek között egy régi kanapé ülőrészére telepítettek virágokat, de komódot, üveges szekrényt és egy kisebb sparheltet is befogtak a cél érdekében.

– Virágot ültetni szinte bármibe lehet – mondja az ötletgazda, a falu rendezvényszervezője, Tóth Anita. –  A Föld napján kezdtük el a falu virágosítását, s akkor jutott eszembe, mi lenne, ha újrahasznosítanánk ezt a kanapét. Aztán sorra jött a többi tárgy.

A virágosításnak az volt a célja, hogy egy kicsit a falura irányítsák vele a figyelmet, és ezzel látogatókat vonzzanak a községbe. A helyiek szerint ugyanis a turizmus mellett Keménfának nincs sok kitörési lehetősége. Egy egészen újszerű ötlettel viszont a faluba lehet csábítani a környékre látogatókat.

– Van egy üresen álló, régi épület a község központjában, azt szeretnénk felújítani, s abban szálláshelyeket kialakítani – tette hozzá Hajdu Valéria alpolgármester. – Ha ez megvalósul, az már komoly előrelépést jelent. Addig is ezzel a virágosítással hívnánk fel magunkra a figyelmet.

Tóth Anita azt mondja, ma már ott tartanak, hogy a falubeliek sorra ajánlják fel a már hosszú ideje nem használt, régi eszközeiket. Ki egy lyukas vödörrel, ki egy leszakadt fülű, rozsdás lavórral járult hozzá a közös célhoz.

– Azért is jó ez, mert ezáltal mindenki egy kicsit magáénak érzi a virágosítást, illetve az újrahasznosítást is megvalósítjuk valamilyen szinten – folytatja a rendezvényszervező. – Az itteni táj ugyan önmagában is gyönyörű, ám ahhoz, hogy valóban Keménfára csalogassuk a vendégeket, különlegességre, plusz tartalomra is szükség van. Bízunk abban, hogy a virágosítás ehhez a többlethez járul hozzá.

Címkék#Keménfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!