Hírek

2015.01.11. 16:06

Kidobott életek

Zalaegerszeg – Hét, egyhónapos kiskutyát dobott ki valaki vasárnap a Stadion utcában. Az állatvédők feljelentést tesznek.

Varga Lívia

A kartondobozban sorsukra hagyott apróságokat egy állatbarát vitte be a Bogáncs Állatmenhelyre. A kiskutyák két alomból származnak, ezt bizonyítja, hogy tulajdonosuk ráírta a dobozra születési dátumukat (december 7. és 10.), sőt, nevet is adott a csöppségeknek, bár nem lehetett biztos abban, hogy túlélik a kényszerű kalandot.

Mészáros Andrea mutatja a hét kiskutya egyikét. Fotó: Pezzetta Umberto

– A kutyusok a körülményekhez képest jól vannak, bár nagyon férgesek – mondja Mészáros Andrea, a menhely dolgozója. – Étvágyuk szerencsére van, de nekik még jó pár hétig az anyjuk mellett lett volna a helyük, és anyatejre lenne szükségük.

Ennek hiányában jó minőségű junior tápot kapnak, amiből a menhelyen sosincs elég, ezért azoktól, akik szeretnének hozzájárulni a kölykök életben maradásához, a menhely szívesen fogad ilyet.

A Bogáncs feljelentést tesz, amihez információkat várnak a felelőtlen „gazdáról". Az elkövetőnél a közelmúltban közepes termetű anyakutyák voltak vemhesek, mostanra pedig a kölykök eltűntek. A bejelentéseket diszkréten kezelik. A tündéri kiskutyák hamarosan új, szerető családot keresnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!